İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi
Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Verimlilik ve Kalite Yönetim Birimi

Güncelleme Tarihi: 19/12/2017

SKS Kalite Yönetimi

Hastanemizin açılışından bu yana hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak adına sağlık sektöründen artan beklentileri karşılamak ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için kurum içinde bir sistem oluşturulmuştur. Verimlilik ve Kalite Yönetimi bu sistem içinde hep en iyiyi hedeflemiş, çalışmalarında hasta ve çalışan güvenliğini ön planda tutarak süreci yönetmiştir.

Kalite yönetim sistemimiz; T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartları ile Uluslararası Sağlıkta Akreditasyon (JointComission International/JCI) Standartları doğrultusunda oluşturulmuş olup,  hasta ve çalışan güvenliğini hastane süreçlerinin tüm aşamalarında ortaya koymayı amaçlamıştır. Hasta ve hasta yakınlarımıza, ziyaretçilerimize ve çalışanlarımıza güvenli bir hastane ortamı sağlamak için kesintisiz olarak risklere karşı sistem içerisindeki tüm süreçleri izlemekteyiz. Hasta güvenliğinin sağlanması için tıbbi hata olasılığının azaltılmasında ve hataların tekrarının önlenmesinde politikamız çalışanlarımız tarafından desteklenmektedir.

Kalite politikamız T.C. Sağlık Bakanlığı mevzuatı doğrultusunda;

Çağdaş, uluslararası standartlarla desteklenen ve toplam kalite bilinciyle oluşturulmuş işletim ve yönetim sistemini kurmak,

Hasta odaklı ve tıbbi etiğe uygun hizmet anlayışından ayrılmadan, her zaman daha iyisi olabileceğimiz inancıyla kendimizi sürekli ölçmek ve iyileştirmek,

Organizasyon yapımızı ve kapasitemizi, sürekli değişen ve gelişen sağlık gereksinimlerine göre düzenlemek,

Güvenilir, çağdaş, ekonomik, verimli, hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak,

Hasta ve çalışan memnuniyetini göz önüne almak,

Hastalar ve çalışanlar için tercih edilebilir şartları oluşturmaktır.

Hastanemiz 03.09.2016 tarihinde JCI tarafından  akredite edilerek Uluslararası Sağlıkta Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmış, ülkemizdeki bu belgeye sahip tek kamu hastanesidir.

Verimlilik ve Kalite Yönetim Birimi Çalışanları

Dr. Kemal Oktay (Başhekim Yardımcısı)

Hatice Oğurlu (Verimlilik ve Kalite Yönetim Direktörü)

Kadriye Köse (Kalite Yönetim Sorumlusu)